Commissie Lidmaatschap

Betrokkenheid

Een lidmaatschap bij JFV Ouranos is volledig vrijblijvend. Kiezen voor actief lidmaatschap is daarom een volledig vrijwillige keuze. Lijkt het jou wat om meer betrokken te raken bij het reilen en zeilen van de vereniging? Dan is commissielidmaatschap misschien wat voor jou! 

Door deel te nemen aan een van de twaalf commissies van JFV Ouranos kun je een extra bijdrage leveren: de commissies organiseren de evenementen, vormen de kern van de vereniging en werken samen met het verenigingsbestuur. Als je op zoek bent naar een manier om je competenties te ontwikkelen en om praktijkervaring op te doen bij het organiseren van activiteiten voor rechtenstudenten, aarzel dan niet en schrijf je in voor een commissie! 

Inschrijven

Verschillende commissies binnen JFV Ouranos organiseren sociale en academische activiteiten. De commissiegesprekjes voor het nieuwe academische jaar gaan weer open. Mocht je vragen hebben, stuur dus vooral een berichtje naar de Kandiaat-Commissaris Interne Betrekkingen, Femke: +31 6 10982851.

De Commissies

Dit academische jaar (2022-2023) bestaat JFV Ouranos uit veertien commissies. Hieronder vind je per commissie een korte uitleg.
Zie voor oudere (engelstalige) uitlegfilmpjes ons YouTube-kanaal.

Academic Committee
De  Academic Committee  focust zich op de organisatie van academische activiteiten voor alle leden. Gedacht kan worden aan lezingen, workshops en rechtbankbezoeken. Als lid van deze commissie richt je je onder andere op het vinden van sprekers voor lezingen, het contacteren van organisaties voor allerlei evenementen en op promotie van de evenementen waar je zo hard aan gewerkt hebt.   

Communications Committee
De Communications Committee  zorgt voor het tijdschrift van de vereniging: de Ouranostra. Ook wordt er op andere manieren aan het imago van de vereniging gewerkt. Commissieleden kunnen hun creativiteit de vrije loop laten met bijvoorbeeld de Year Review voor de leden en in het afgelopen jaar is er gewerkt aan een verenigingslied en het ontwerpen van merchandise. Kort gezegd: schrijf je graag en heb je interesse in marketing? Twijfel niet, schrijf je in!

European Law School Committee
Deze commissie richt zich op het helpen van internationale studenten bij hun carrièreperspectieven en op het overbruggen van de kloof tussen Nederlandse en internationale studenten. Academische activiteiten zoals de European Career Day en Practicing Law after ELS worden door deze commissie georganiseerd, maar ook sociale activiteiten staan op de planning. Wil jij internationale studenten graag helpen bij het plannen van hun toekomst en lijkt niks jou leuker dan het betrekken van deze studenten bij de vereniging? Schrijf je in voor de European Law School Committee!

Event Committee
Denk jij dat je iedereen kunt testen met je geweldige pubquizvragen? Heb jij altijd de gezelligste ideeën voor een themafeestje? De Event Committee  is de perfecte plek om je creativiteit te uiten en tegelijkertijd je organisatievaardigheden te ontwikkelen. Deze commissie richt zich op onze themaborrels, cantus en bovengenoemde pubquizes. Kort gezegd: deze commissie richt zich op gezelligheid, en jij bent meer dan welkom! 

First year Committee
De First year Committee organiseert verschillende evenementen waarbij nieuwe studenten op een toegankelijke manier kennis maken met de vereniging en het studentenleven. Als eerstejaars student werk je dus aan toffe feesten en leuke evenementen samen met andere eerstejaars!

Gala Committee
Ook komend jaar zal er weer een themagala georganiseerd worden, en daarvoor hebben we jouw hulp nodig! Er moet een thema bedacht worden, er moet voor decoratie gezorgd worden en vooral de promotie mag niet vergeten worden. Heb jij oog voor decoratie en kun je een mooi praatje houden? Schrijf je in! Die mooie, sprankelende kaartjes moeten immers verkocht worden! 

Master Committee
Masterstudenten vormen een aparte doelgroep wanneer het academische activiteiten betreft en zijn soms op zoek naar een andere invulling. Vind jij het leuk om te verkennen wat de beste manier is om masterstudenten te helpen bij de overstap van het studentenleven naar de professionele wereld? Dan is de Master Committee iets voor jou! Er worden activiteiten georganiseerd zoals lezingen en workshops, uiteraard met de wensen van masterstudenten in het achterhoofd.

PR Committee 

Nieuw dit jaar is de PR Committee. Deze commissie vormt het creatieve brein achter de sociale media, merch and fysieke promotie van JFV Ouranos. De commissieleden zullen zich bezig houden met het creëren van Instagram berichten, promotie posters en het ontwerpen van verenigingskleding. Ben jij creatief en houdt je ervan om met een kleinere groep intensief samen te werken? Dan is de PR Committee iets voor jou!

Representation Committee
De ingang naar studentenpolitiek bevindt zich hier. Kom erachter hoe beslissingen achter de schermen gemaakt worden en help de studenten een stem te hebben in de faculteits- of universiteitsraad. Je kunt een woordvoerder zijn met betrekking tot verbeteringen in je directe studieomgeving en je kunt helpen bij het trekken van stemmen naar Lijst Ouranos en Lijst LEX! 

Social Committee
Uiteindelijk dient een vereniging zich te richten op haar leden en de binding tussen deze leden. De  Social Committee  richt zich op het dichter bij elkaar brengen van de leden door middel van het organiseren van, de naam zegt het al, sociale activiteiten. Gedacht kan worden aan sport- en spelactiviteiten, feestjes en nog veel meer. Als jij het leuk vindt om je creativiteit in het spel te gooien om voor alle leden de vereniging zo aantrekkelijk en gezellig mogelijk te maken, dan is de Social Committee wat voor jou!

Travel Committee
Elk jaar reist JFV Ouranos af naar een bestemming voor een kort verblijf van ongeveer drie tot vier dagen. In 2020 stak COVID-19 hier helaas een stokje voor, maar hierdoor zal de reis volgend jaar alleen maar mooier worden! In deze commissie help je met het plannen van deze reis door het invullen van de activiteiten en er zorg voor te dragen dat alles soepel verloopt wanneer we aankomen. De bestemming van dit jaar zal een geheim blijven tot de bekendmaking door middel van een pubquiz. Ook deze pubquiz zal door jou georganiseerd worden. 

Trip Committee
Naast de grote reis organiseert de vereniging ook kortere reisjes van niet langer dan twee dagen. Komend academische jaar zullen wij afreizen naar Den Haag en Brussel om de steden en hun juridische wereld te verkennen. Binnen deze commissie worden deze trips gepland en ben jij dus (mede)verantwoordelijk voor het soepele verloop van de tripjes.